خطوط T1وE1

قبل از پرداختن به خطوط 4 و 5 رقمی یا همان T1وE1 ، لازم است کمی از تاریخچه و نام و اصطلاح فنی این خطوط برایتان نقل کنم :

تفاوت T1 و E1

ابتدا خیلی ساده عرض کنم T1 یک استاندار آمریکایی وE1 یک استاندارد اروپایی است.

خطوط T1 با پهنای باندی در حدود 1/544 مگ توانایی برقرای 24 کانال مکالمه صوتی را دارند، در حالی که خطوط E1 با پهنای باندی معادل 2.048 مگ توانایی برقرای 30 کانال مکالمه صوتی را دارند.

خطوط E1 ، اصطلاحا در ایران با نام PRI/30 هم شناخته می شوند و مدت مدیدی است مخابرات این خطوط را به اشخاص حقوقی و ارگانهای دولتی واگذار می نماید.

در اصطلاح عامه این خطوط با نام (دورشوال) نیز نامیده می شوند که در قالب سرشماره های 4 یا 5 رقمی به مشترک واگذار می شود .

نامبرینگ

این خطوط به صورت یک طرفه یا دوطرفه تعریف می شوند در خطوط یک طرفه فقط امکان تماس سایرین با این شماره امکان پذیر است و پس از گرفتن 4 یا 5 رقم شماره مذکور بلافاصله خط شروع به زنگ خوردن می نماید و در آن واحد به 30 تماس همزمان می توان پاسخگو بود ، بدیهی است در مراکزی که نیاز به جوابگویی بیش از 30 خط باشد مانند : (آتش نشانی – 118 – پلیس) چند خط را بصورت موازی برروی همان سرشماره استفاده می کنند به عنوان مثال به سه خط می توان به 90 مکالمه همزمان پاسخ داد . در این روش شما امکان تماس خروجی ندارید و فقط با شما تماس گرفته می شود .

ولی در حالت دوطرفه ، شما هم امکان تماس با بیرون را دارید و اصطلاحا این خطوط بصورت 8-5 تنظیم می شوند و 4 یا 5 رقم اول که سرشماره می باشد ثابت و الباقی ارقام را مخابرات از شما دریافت می کند . بابراین اگر فرض بگیریم خط 5 رقمی با شماره 25320 داریم می توانیم 3 رقم الباقی را توسط سوئیچ داخلی خودمان ایجاد نماییم تا با 5 رقم سرشماره جمعا 8 رقم ایجاد شود ، به عبارتی دیگر از شماره 000 الی 999 می توان اختیار کرد.

تفاوت خطوط T1 و E1
خطوط T1وE1

در این روش که اصطلاحا در سوئیچها (DID) نامیده می شود می توان به داخلی موزد نظر مستقیما از بیرون دسترسی داشت مثلا برای تماس باداخلی 560 می توان شماره را کامل و با سر شماره گرفت : 25320560 ، ولی ذکر این نکته ضروری است : زمانی که شما با برون تماس می گیرید چون شماره 8 رقمی در ترانزیت و سوئیچ تعریف شده کالرآیدی شما همان سرشماره به همراه 000 می باشد : 25320000 .

مودم G.HDSL

البته ذکر این مطلب لازم است که این خطوط T1وE1 هم مانند خطوط ISDN  نیاز به یک جفت مودم مخصوص دارند که یکی که معمولا دسکتاپ هست سمت مشترک و جفت آن که رک مونت یا کشویی هست سمت مخابرات وصل می شود و وظیفه آنها برقرای لینک 2 مگ از سالن دستگاه تا مشترک می باشد.

این خطوط به علت بهره گیری از تکنیک دیجیتال از کیفیت فوق العاده بالایی برخوردار هستند و همچنین دارای ظریب امنیت بالایی هستند.

 برای شرکتها و ادارت این خطوط راهکار مناسبی جهت صرفه جویی و کارایی هستند . چرا که شما عملا با داشتن یکی از این خطوط مثلا 5 رقمی 999 خط مستقیم دارید و امکان 30 مکالمه همزمان که اگر این را بصورت خطوط آنالوگ معمولی در نظر بگیرید نگهداری و ساماندهی 30 یا 100 خط مجزا خیلی هزینه بر و مشکل ساز می باشد ، بنده که پس از سالها تجربه به این نتیجه رسیدم که از میان 100 خط مستقیم میانگین هر هفته 10 تای آنها قطع یا یک طرفه هستند و به صورت روزمره باید با 17 و عوامل فنی مرکز در تماس باشی.

خروجی این خطوط (بعد از مودم)  معمولا به مراکز تلفن سانترال آنالوگ، دیجیتال یا هایبرید مانند پاناسونیک و یا مراکز جدید VOIP متصل می شود و این فرایند ایجاد خطوط در آنها انجام می پذیرد.

1 دیدگاه دربارهٔ «خطوط T1وE1»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × دو =

پیمایش به بالا