گرمایش از کف

مقدمه :

 باتوجه به رشد روز افزون تکنولوژی و روی آوری به سمت بهینه سازی مصرف انرژی و در نظر گرفتن مسیر گردش هوای گرم و سرد داخل منازل متوجه می شویم که سیستمهای سنتی گرمایشی اکنون رفته رفته از دور خارج شده و جای خود را به سیستمهای نوین گرمایشی تابشی ( گرمایش از کف) می دهند.

گرمایش از کف

چند سالي است استفاده از سيستم گرمايش از كف براي تعديل دماي زمستاني آپارتمان‌ها، باب شده است. اين سيستم نسل جديدي از وسايل گرمازا محسوب مي‌شود كه دو نسل جلوتر از بخاري‌هاي نفتي و يك نسل جلوتر از شوفاژ محسوب مي‌شود.

طي سال‌هاي اخير، سيستم گرمايش از كف فقط در ساخت‌وسازهاي جديد مورد استفاده قرار مي‌گرفت؛ اما اين اواخر ساكنان ساختمان‌هاي سالخورده نيز هنگام نوسازي و بازسازي آپارتمان‌هايشان از اين سيستم استفاده مي‌كنند و با برچيدن سراميك‌هاي كف، لوله‌هاي آب گرم كار مي‌گذارند.
همه ما هر روز به فکر این هستیم که آسایش، رفاه و کیفیت زندگی خود را از روز قبل بیشتر کنیم و برای راحتی بیشتر به دنبال روش‌های نوین و امکانات فزون‌تر هستیم.
مطمئنا یکی از مسائلی که با نزدیک شدن به فصل زیبای پاییز و بعد به دنبال آن زمستان، ذهن شما را درگیر می کند پیدا کردن یک روش مناسب برای گرم کردن منزلتان است. به همین سبب این بار در مورد یک سیستم گرمایشی مدرن، اما کمتر شناخته شده اطلاعاتی را در اختیارتان مي‌گذاريم که امیدوارم شما را در انتخاب یک سیستم با کیفیت یاری کند.

آشنایی:

سيستم گرمايش از كف متشكل از لوله‌هاي پنج لايه‌اي است كه سرتاسر كف اتاق شما را پوشش مي‌دهد و به وسيله گردش آب گرم درون اين شبكه لوله‌ها حرارت را به طور يكنواخت توزيع مي‌كند. اين لوله‌ها تلفيقي از فلز و پليمر هستند و برای پر کردن فضاي بين آنها هم از يك نوع چسب مخصوص استفاده مي‌شود.
آب گرم ورودي به اين لوله‌ها در دماي حدود 50 درجه سانتي گراد از طريق موتورخانه، پكيج يا پانل‌هاي خورشيدي تامين مي‌شود و حداكثر دمايي كه در كف ايجاد مي‌كنند 29 درجه سانتي گراد است. در روش‌هاي گرمايشي ديگر تا 70 درصد گرما نزديك سقف جمع مي‌شود و نزديك كف، دما پايين‌تر است، اما همه ما زماني احساس بهتري داريم كه پاهاي ما گرم باشد و هواي بالاي اتاق متعادل تر، پس گرما بايد جايي توليد شود كه نياز بيشتري به آن است؛ يعني در كف اتاق.
اين سيستم گرمايشي براي انواع پوشش كف از جمله سنگ، سراميك، پاركت و موكت مناسب است. آرايش لوله‌ها، فاصله آنها از هم و همچنين دماي آب ورودي از پارامترهاي مهم و تاثيرگذار در اثربخشي اين سيستم هستند. اين لوله‌ها از قطر 16 تا 32 ميليمتر در بازار موجودند و نسبت به گرماي مورد نياز در هر مكان و با توجه به مساحت آن مكان از لوله‌هایي با قطر مورد نظر استفاده مي‌شود.
گرماي يكنواخت، ديوارهاي تميز، صرفه‌جويي در مصرف مزاياي سيستم گرمايش كفي بسيار زياد است، از اولين مزایاي اين سيستم گرمايشي اين است كه با موازنه چهار عامل راحتي، گرمايش تابشي، جريان هوا و رطوبت نسبي احساسي مطبوع و گرمايي يكنواخت را ايجاد مي‌كند. دومين مزيت اين سيستم استفاده بيشتر از فضاها است زماني كه شما بخاري، شومينه يا شوفاژ داريد در هر كدام به نوعي به صورت دائم يا فصلي بخشي از فضاي اتاق را از دست مي‌دهيد در حالي كه در اين سيستم هيچ فضايي اشغال نمي شود. ديگر نگران سياه شدن پرده‌ها و ديوارهايتان نباشيد در سيستم گرمايش از كف نياز به رنگ كردن و تميز كردن ديوارها و حتي خود رادياتور نيست و اين روش با حفظ رطوبت هوا و گرد و غبار كمتر مبلمان و اثاثيه منزل ديرتر كثيف مي‌شود. در سيستم گرمايش از كف هيچ سطح داغ و لبه تيزي وجود ندارد و ديگر نيازي نيست تا نگران كودك دلبندتان باشيد. مزيت ديگر اين است كه كف گرم و خشك مانع رشد و تكثير قارچ‌ها و موجودات ريز ميكروسكوپي كه باعث بروز انواع بيماري‌هاي پوستي و تنفسي هستند، مي‌شود و به سبب همين شرايط بيماري‌هايي مانند آسم، سرفه‌هاي آلرژيك و مفصلي را به حداقل مي‌رساند.
آخرين نكته‌اي كه از مزاياي اين سيستم گرمايشي قابل ذكر است صرفه‌جويي در انرژي است چون در اين روش گرمايشي به جاي گرم شدن هوا ساكنين و اجسام ساختمان گرم مي‌شود و مصرف در اين سيستم بين 30 تا 50 درصد بيشتر از ساير روش‌ها است.

 

اما چگونگی عملکرد سیستم گرمایش :

برخلاف سیستم رادیاتور که مطابق عکس زیر یک جریان همرفتی در منزل ایجاد می گرد ، سیستم گرمایش از پایین به بالا هدایت گرما و تابش دارد . در عکس سمت چپ گرم ترین جای منزل بالا و نزدیک سقف هست که معمولا قابل استفاده نیست برای همین در زمستان که بالای چهارپایه می روید گرمای زیادی حس می کنید و در واقع حرارت برای شما غیر قابل استفاده است و به ناچار باید بقدری خانه یا محل کار را گرم کنید تا این انباره اشباع شده از حرارت سطوح پایینی را نیز در بر بگیرد و شما احساس گرما کنید . نکته قابل توجه دیگر این است که افرار برای گرمایش بیشتر خود را به مجاورت بخاری یا شوفاژ می رسانند که طبق عکس پایین سمت چپ شما متوجه می شوید آنها دقیقا در مسیر باد سرد وارد شده به رادیاتور قرار می گیرند و معمولا خوابیدن در کنار بخاری یا رادیاتور باعث سرماخوردگی خواهد شد ، ولی در سیستم گرمایش تمام این مسائل منتفی شده و در آپارتمانهای لوکس امروزی هم که کف آنها اغلب با سنگ و سرامیک  پوشیده شده شما احساس سرما نمی کنید و نیازی به پوشیدن دمپایی در منزل نیست و این سیستم برای کودکان و نوزادان نیز فوق العاده هست ، چون دانش امروزی وجود فرش و موکت را برای کودکان نفی کرده و باعث بروز آلرژی می داند .

سیستم گرمایش از کف

برای این منظور ساختمان را به نواحی یا زون هایی برای کنترل دما تقسیم کی کنند که قالبا هر زون بنا به شرایط در حدود 40 متر مربع بیشتر نباید باشد. برای هر زون لوله کشی رفت و برگشت مجزا انجام می شود و هر کدام از این زونها به شیر مخصوص خود برروی کلکتور گرمایش وصل می شوند و با شیرهای برقی و ترموستات در زمستان کنترل می شوند.

این لوله هارا هم از وسط به دوطرف می آورند که گرما متعادل پخش شود مانند شکل زیر :

برای آشنایی با مراحل نصب و راه اندازی گرمایش می توانید از ویدئوی زیر استفاده نمایید :

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − دو =

پیمایش به بالا