سیپ ترانک SIP Trunk

سیپ ترانک :

سیپ ترانک یا همان SIP Trunk (اس آی پی که در ایران سیپ گفته می شود) یک لینک ارتباطی بین دو مرکز تلفن می باشد.

وقتی از سیپ ترانک مخابرات صحبت می کنیم یعنی یک لینک ارتباطی که می توان از طریق آن چندین تماس را به صورت همزمان بین سوییچ مخابراتی با سانترال، سرور VOIP یا IP PBX انتقال داد.

در حقیقت ترانک SIP یک ارتباط پر ظرفیت بین دستگاه سانترال و یا سرور voip مشترک و سوییچ های مخابرات می باشد.

اما چرا ترانک SIP جایگزین خطوط E1 می شود؟

دلیل این امر پر شدن ظرفیت سوییچ های مخابراتی برای تخصیص لینک E1 می باشد. ترانک SIP از نظر ظرفیت تماس همزمان، با همان شرایط 30 کانال  به مشترکین اعطا می شود. یعنی مشترک روی ترانکی که از مخابرات تهیه می کند می تواند 30 تماس همزمان برقرار نماید.

در نسل جدید شبکه های مخابراتی NGN که کلیه ارتباطات بر مبنای IP می باشد، جهت ارتباط بین مراکز تلفنی و همچنین ارتباط مراکز تلفن خصوصی PBX از ترانکهای بسته ای ( PACKET TRUNK) استفاده می شود که نوعی از آن SIP TRUNK می باشد و جایگزین ارتباطات PRA و E1 در شبکه های TDM است.

مشترکانی که می خواهند از سرویس های متنوع VOIP برخوردار شوند می توانند از این سرویس بهره بگیرند.

از این لینک می توان برای انتقال Voice بر روی IP استفاده کرد . جهت اتصال مرکز تلفن بخش خصوصی با ورودی دیتا به شبکه مخابراتی به جای PRA  يا  E1 از لینک های مبتنی بر دیتا نظیر ADSL یا G.SHDSL با پروتکل SIP Trunk استفاده می شود.

پروتکل SIP چیست:

پروتکل SIP مخفف Session Initiation Protocol به معنی پروتکل برقراری نشست یا شروع جلسات می باشد.

این پروتکل به عنوان محبوب ترین پروتکل استاندارد خانواده voip می باشد که اکثر دیوایس های مخابراتی در حوزه voip از این پروتکل پشتیبانی می نمایند. پروتکل SIP یک پروتکل سیگنالینگ می باشد که کلیه مسائل مربوط به شروع، برقراری و مدیریت یک تماس را از آغاز تا پایان در بر می گیرد.

ترانک sip روی سانترال های پاناسونیک سری TDE، NS مانند مرکز تلفن های TDE100 و NS500 و روی کلیه سرور های VOIP استاندارد مانند نرم افزار استریسک، الستیکس، 3CX و IPPBX های استاندارد مانند Grandstream و Yeastar و Zycoo و D-link و غیره قابل پیکربندی می باشد.

برخی از مزایای سیپ ترانک در تصویر زیر قابل مشاهده می باشد.

سیپ ترانک SIP Trunk
سیپ ترانک

نکته :

علی رغم اینکه این سرویس در بستر آیپی ارائه میشود ، یعنی هرکسی که به اینترنت پرسرعت دسترسی داشته باشد می تواند این ترانک یا کانال ارتباطی را بین مخابرات و خودش برقرار کند ، متاسفانه همچنان مخابرات این سرویس را بر بستر سیم مسی و با بهره گیری از مودمهای G.bis SHDSL یا FTTH ارائه می نماید که باعث تحمیل هزینه حدودی 900 هزار تومان الی 2 میلیون تومانی خرید مودم  و تجهیزات می شود .

البته باز جای شکر دارد که همانند سرویس E1 شما نیاز به خرید یک جفت مودم و هزینه سنگین کارت یا اینترفیس E1 ندارید و مستقیما پورت شبکه را به مرکز تلفن خود متصل می کنید.

مزایای سرویس سیپ ترانک مخابرات:

  • – امکان واگذاری گستره متنوعی از کانال های همزمان و نامبرینگ متناظر با آن بنا به درخواست متقاضی. به طور مثال: تعداد 10 ، 20 ، 150 و یا 1000 کانال
  • – قابل استفاده بر روی کابل مسی و فیبر نوری
  • – عدم نیاز به افزایش تعداد تجهیزات سمت متقاضی با افزایش تعداد شماره (مثلا 120 شماره تلفن با فقط یک مودم قابل سرویس دهی است)
  • – عدم وجود محدودیت جغرافیایی برای ارائه سرویس
  • – کاهش هزینه تجهیزات مورد نیاز
  • – امکان مدیریت ترافیک صوتی ارسالی بر روی لینک به دلیل استفاده از بسته های IP

ویژگیهای سرویس سیپ ترانک مخابرات :

  • – تجهیزات نهایی سمت متقاضی باید پروتکل SIP وIP را پشتیبانی نماید .
  • – متقاضی سرویس نیازمند خریداری مودم های G.ShDSL.Bis می باشد.
  • – استفاده از پهنای باند اینترانتی به میزان مورد نیاز جهت مکالمه همزمان و عدم دایری اینترنت بر روی پورت ADSL یا G.SHDSL

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این سرویس و شرایط واگذاری و مدارک مورد نیاز به سایت شرکت مخابرات ایران مراجعه نمایید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − 2 =

پیمایش به بالا