سیستم مخابراتی PCM چیست :
در صنعت مخابرات در برهه ای از زمان حجم تعداد مشترکین تلفن ثابت موجود در شبکه زیاد نبود به همین دلیل در هر شهری یک مرکز مخابراتی راه اندازی کرده و برای سرویس دهی به مسافت های طولانی از کابل های مسی به ضخامت زیاد استفاده می کردند.
در اوایل، سیم هایی با ضخامت 1 تا 0.9 میلیمتر به کار می رفتند . به مرور زمان با افزایش تعداد مشترکین و به دلیل قوی نبودن صنعت میکروالکترونیک ، سوئیچ ها نمی توانستند به طور آنی حجیم شوند به همین دلیل به روش توزیع شده کار می کردند یعنی فاصله ها را کم و مراکز دستیابی را زیاد کردند .
به موازات افزایش تعداد مراکز و حجیم تر شدن شبکه ، عملا ضخامت سیم های مسی را کاهش دادند ، در عین حال مشکلات زیادی را از قبیل حفاری های متعدد در زمین برای کار گذاشتن کابل های مسی جدید به همراه داشت.
شایان ذکر است که بیشترین سرمایه گذاری داخل مخابرات بخش سوییچ آن نیست بلکه مربوط به شبکه کابلی آن می باشد یعنی به طور کلی شبکه دسترسی به سرمایه گذاری زیاد تری نیاز دارد .
این مشکلات باعث شد که در دهه 1980 تا 1990 کمپانی pairgain و لوسنت آمریکا به این نتیجه رسیدند، که از روش حفاری و خواباندن کابل مسی استفاده نکنند و درصدی از توسعه مشترکین را بدون استفاده از کابل های مسی جدید انجام دهند . آنها توانستند که با تغییر سیستم کدینگ از 64Kb/s به 32Kb/s چهار مشترک را روی یک زوج سیم توسعه دهند .
تاریخچه
اولین پایه گذار کدینگ کردن پالس ها با این روش کمپاتی لوسنت بود . به این کار یعنی افزایش بهره وری خط به منظور افزایش تعداد مشترکین در شبکه بدون توسعه شبکه pairgain technologe یا pcm گفته می شود .
سیستم pcm ( افزایش ضریب ارسال پیام های مخابراتی با استفاده از زوج سیم ) با استفاده از یکی از جدیدترین تکنولوژی انتقالHDSL و تغذیه راه دور برای نصب تا 11 خط انتقال مشترکین آنالوگ ایده آل می باشد و تنها از یک جفت سیم مسی موجود بدون سرمایه گذاری زیربنایی مجدد استفاده می کند .
این سیستم در مقایسه با سیستم های با اتصالات کابل مسی همان کیفیت و سرویس ها را ( اعم از سیگنال زنگ ، پالس تعرفه ، شماره گیری پالس ، تست خطوط مشترکین و … ) همزمان تا 12 مشترک فراهم می کند .
این سیستم از دو واحد تشکیل شده است :
- PCM-CU ) PCM11VA ) : ( واحد مرکزی ) که در سمت مرکز تلفن قرار می گیرد .
- PCM-RU) PCM11TA ) : ( واحد راه دور ) که در نزدیکی مشترکین قرار می گیرد
واحد PCM-CU به صورت کارت قابل نصب در راک استاندارد می باشد و وظایف زیر را بر عهده دارد :
- به حداکثر 12 خط آنالوگ در مرکز تلفن متصل می شود و ترافیک مربوطه را به صورت دیجیتالی در می آورد .
- با استفاده از تکنولوژی HDSL/2B1Q با سرعت 784Kb/s ، 528Kb/s ، 272Kb/s به یک واحد راه دور ( TA ) متصل می شود .
- ولتاژ تغذیه واحد راه دور TA را فراهم می کند .
- توسط پورت RS485 به سیستم آلارم و ترمینال نظارت محلی یا راه دور متصل می شود .
- آشکار سازی و ارسال ولتاژ زنگ
- آشکار سازی و ارسال پالس های اندازه گیری
واحد راه دور PCM-RU ، یک واحد تغذیه شونده از دور می باشد که در یک کاست مطابق استاندارد IEC17 قرار می گیرد و وظایف زیر را بر عهده دارد :
- به حداکثر 12 خط مشترکین آنالوگ وصل می شود و ترافیک را به صورت دیجیتالی در می آورد .
- خط انتقال HDSL از واحد مرکزی به این واحد ختم می شود .
- تغذیه درونی و ولتاژ تغذیه مشترک را از خط انتقال HDSL تولید می کند .
- دریافت سیگنال های برداشتن و گذاشتن گوشی
بیشترین فاصله بین دو برد VA و TA با توجه به نوع و کیفیت کابل و تعداد کانال های pcm تعیین می شود ، حداکثر مقاومت مجاز حلقه 1100 ohm با تضعیف 31~39DB در فرکانس 150Khz می باشد که بستکی به نویز کابل دارد .
این فاصله می تواند با استفاده از واحد بازسازنده HDSL ماژول PCM-RG ( ZWR ) و واحد تغذیه کمکی از راه دور ( ماژول RPU3 ) دو برابر شوند .
برای تامین نیاز مشترکین به صورت کامل سیستم pairgain ( pcm ) ورژن های 4 ، 8 ، 11 ، 12 کانال را داراست که سرویس های با کیفیت مطلوب را برای فواصل عملکرد با برد طولانی فراهم می سازد .
معایب سیستم :
- به دلیل تقسیم ظرفیت یک کابل امکان استفاده و اشتراک اینترنت ADSL برای مشترکانی که خطوط تلفن آنها به این شیوه فراهم شده وجود ندارد .
- در اتصال Dialup به شبکه اینترنت مشکلاتی برای مشترکان ایجاد می کدن و سرعت پایین تر از 33.6Kb/s است .
- این تکنولوژی صرفا برای ارائه سرویس صدا استفاده شده است .
- در روز های بارانی یا آفتابی حرارت زیاد سیستم به هم می ریزد ، زنگ های مجازی
- محدودیت در افزایش تعداد مشترکین ، هر چه تعداد مشترکین زیادتر شود ولتاژ و توان بیشتری از سی گرفته می شود