پیجینگ

با پیشرفت صنعت و گسترش مراکز صنعتی و ادارات و کارخانجات جهت ایجاد هماهنگی و مدیریت بهتر در این فضاها نیازهای جدیدی نمایانگر گردید، از آن جمله نیاز به پخش پیغامها، اطلاعات و یا اعلام شرایط اضطراری در سطح عمومی و همچنین نیاز به وجود یک سیستم ارتباط داخلی در محیط های صنعتی پایه های راحی سیتم های پیجینگ و اینترکام را شکل داد.

امروزه با پیشرفت تکنولوژی این دستگاهها دارای قابلیت های متعدد جهت سهولت در ایجاد ارتباط با بهترین کیفیت میباشند.

به کمک این سیستم امکان پخش یک پیغام از طرف اپراتور سیستم و یا هر یک از اینترکام های متصل به سیستم بر

 

روی کلیه و یا تعداد تعریف شده ای از بلندگوها ( ( zone مقدور میباشد و همچنین اپراتور دستگاه در صورت لزوم امکان برقراری ارتباط صوتی با هریک از اینترکام ها را دارند و بصورت بالعکس هریک از اینترکام ها نیز امکان ایجاد ارتباط با اپراتور و یا هر یک از اینترکام ها دیگر متصل به سیستم را دارا می باشند.

در حال حاضر بسیاری از شرکتهای بزرگ و مراکز پیشرو در عرصه تکنولوژی در سراسر کشور از فناوری پیجینگ های تحت شبکه استفاده می نمایند که در این سیستم ها دیگر محدودیت کابلهای مسی و سیستم های آنالوگ وجود ندارد و نصب و کاربری این سیستم ها را بسیار آسانتر نموده است. همچنین با تکیه بر انتقال پیام ها از طریق کابل شبکه کیفیت ارسال این پیغام ها بصورت چشم گیری ارتقا یافته است.

 سیستم پیجینگ یا پیجر :

به مجموعه از امکانات شامل میکروفن ، کابل ها و اتصالات ، آمپلی فایر و بلندگوهایی گفته می شود که جهت اطلاع رسانی های عمومی در معابر ، بیمارستان ها ، مدارس و یا فرودگاه ها استفاده می شوند. با استفاده از یک آمپلی فایر و میکروفن و بلندگو میتوان یک پیجر را ساخت اما جهت کارایی اختصاصی تجهیزات مخصوص این کار طراحی شده است تا قابلیت های متفاوتی را به مجموعه اضافه کند.مثلا ایجاد صدای دینگ دانگ ، قابلیت پخش رادیو و موسیقی ، امکانات حق تقدم میکروفن بر رادیو و پخش و یا در گزینه های پیشرفته تر پخش اذان با استفاده از میکسرهای اذانگو را دارد. مثلا ایجاد صدای دینگ دانگ ، قابلیت پخش رادیو و موسیقی ، امکانات حق تقدم میکروفن بر رادیو و پخش و یا در گزینه های پیشرفته تر پخش اذان با استفاده از میکسرهای اذانگو را دارد.

در واقع تعداد زیاد بلندگو که بصورت اصولی و یک نواخت در محوطه توزیع شده اند باعث می شود تا صدای فراگیر و دلنشینی در مجموعه پخش شود .

سیستم صوتی پیجینگ

اجزاء یک سیستم صوتی

به طور کلی می توان گفت یک سیستم پیجینگ از چهار بخش اساسی شکل گرفته است که عبارتند از :

1) ورودی ها مانند انواع میکروفن (مبدل سیگنال صوتی به سیگنال الکترونیکی) ، پخش صوت ، انواع DVD ، رایانه ها ، سامانه های هوشمند صوتی و . . . 
2) آمپلی فایر (تقویت کننده تمامی ورودی ها) 
3) خروجی ها که عمدتاً انواع مختلفی از بلندگوها (مبدل سیگنال الکترونیکی به سیگنال صوتی) می باشد 
4) وایرینگ و کابل کشی ها (اتصال دهندۀ آمپلی فایر به تمامی ورودی ها و خروجی ها) 

با توجه به مطالب ذکر شده می توان دریافت که ارزش عملکردی و تاثیرگذاری هر یک از فاکتورهای بالا در کیفیت و سلامت نتیجۀ خروجی یک سیستم پیجینگ بسیار مهم بوده و چنانچه یکی از المانهای تشکیل دهندۀ سیستم از کیفیت مناسبی برخوردار نبوده و یا اینکه بنا به هر دلیلی آسیب دیده و دارای اشکال باشد ، طبعا عملکرد سیستم صوتی را تحت الشعاع قرار داده و با مشکلات متعددی مواجه خواهد نمود و حتی ممکن است استفاده از سیستم را به طور کلی معدوم نماید .


اما مطلبی که اهمیت آن چه بسا بیشتر از رعایت سلامت و کیفیت المانهای به کار گرفته شده در یک سیستم صوتی می باشد انتخاب و جایگذاری صحیح المانهای یاد شده در ساختار سیستم خواهد بود.

انجام این فرایند تخصصی مستلزم توجه به سه رویکرد اساسی در این حوزه می باشد:

  • نخست اینکه سیستم های مورد استفاده بایستی به لحاظ قدرت الکترونیکی و استحکام مکانیکی بر شرایط ساختاری فضای داخلی محیط منطبق باشد.
  • دوم اینکه تمامی عناصر به کار گرفته شده در یک سیستم پیجینگ می بایست به لحاظ توان تولیدی در طبقه قدرت و توان مصرفی در خروجی ها در یک راستا قرار داشته و از نمودار یکسانی تبعیت نمایند.
  • و در آخر نحوۀ جایگذاری بلندگوها در فضای موجود با رعایت فشار صوتی ایجاد شده توسط هر بلندگو و حفظ فاصلۀ استاندارد نزدیک ترین بلندگو با میکروفن بسیار حائز اهمیت می باشد .

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 2 =

پیمایش به بالا