سفر به استانبول

خاطرات سفر زمینی به استانبول

مسیر سفر زمینی به استانبول با خودرو شخصی

ترانزیت خودرو

جهت خروج از کشور و ورود به کشورهای خارجی باید خودروی خود را ترانزیت کنید ، این کار در مرزهای کشور و یا شهرهای ایران هم انجام می پذیرد . من برای سهولت کار همیشه در تهران کارهای ترانزیت خودرو را انجام می دهم . در ادامه به فرایند گرفتن پلاک بین المللی یا همان ترانزیت خودرو اشاره می کنم.

مراحل کاپوتاژ :

در تهران جهت انجام کاپوتاژ ابتدا باید به اداره گمرک غرب تهران(گمرک شهریار) مراجعه نمائید .

مراحل کاپوتاژاتومبیل شما (در صورت تکمیل بودن مدارک) حدود یکساعت طول خواهد کشید و پس از آن برگه ی تردد بین المللی (کاپوتاژ) به شما تحویل می گردد.

نکته ی بسیار مهم این است که این برگه یکسال اعتبار دارد و بعد از آن باید مجددا جهت تمدید یا ابطال آن اقدام نمائید . کاپوتاژ خودرو با اتمام اعتبار خودبخود باطل نمی شود (در صورت عدم مراجعه مشمول جریمه خواهید شد). همچنین اگر در زمان اعتبار کاپوتاژ ، قصد فروش خودرو را داشته باشید بایستی حتما شخصا نسبت به ابطال آن اقدام نمائید.

بردن خودرو به گمرک در هنگام اخذ، تمدید یا ابطال کاپوتاژ ضروری است . در ضمن تمامی مدارک خودرو اعم از برگ سبز ، سند کارخانه، کارت ماشین و مدارک شناسایی خودتان از قبیل گواهینامه ، کارت ملی و شناسنامه را همراه داشته باشید.

پس از تحویل گرفتن برگه کاپوتاژ که البته الان بصورت بارکد شده است ، جهت دریافت پلاک بین المللی و دفترچه خودرو و همچنین گواهینامه بین المللی باید به یکی از دفاتر کانون جهانگردی و اتوموبیلرانی مراجعه نمائید . در کانون یک پلاک ترانزیت به شما داده می شود که مادام العمر بوده ولی دفترچه مالکیت و گواهینامه با اعتبار 1 ساله صادر می شود .

شما در صورت نیاز باید هرساله برای تمدید دفترچه و پلاک به کانون مراجعه نمائید . نکته منفی که در مورد پلاک بین المللی وجود دارد اینه که “پلاک برای خودرو صادر می شود و افرادی که مثل من مدام خودرو عوض می کنند این هزینه تقریبا 500 هزار تومانی را باید پس از خرید هر خودرو بدهند” و ضمنا شماره پلاک هم بالا می رود که برای بعضی دوستان خوشایند نیست.

نمونه برگه کاپوتاژ خودرو
نمونه برگه کاپوتاژ خودرو

نمونه پلاک ترانزیت ماشین
نمونه پلاک ترانزیت خودرو

توجه داشته باشید شما با این پلاک مجاز به رانندگی در تمام دنیا بوده الا ایران ، بنابراین باید پلاک را همراه خود برده و هنگام ورود به مرز (ادارات گمرک مرزی) آن را برروی خودرو نصب نمائید و با ارائه برگه کاپوتاژ وارد محوطه مرز شوید. درهنگام ورود و خروج از مرز معمولا پشت برگه کاپوتاژ ورود و خروج خودرو شما ثبت می شود . البته الان سامانه “پنجره واحد”  راه اندازی شده و تمام این فرایند دیجیتال شده است.

جهت ورود به ترکیه می توانید از مرزهای : بازرگان، سرو و رازی عبور نمایید که البته بنده معمولا از مرز بازرگان همیشه تردد می کنم .

آغاز سفر به استانبول

جهت رسیدن به استانبول می توانید از مسیر زیر استفاده نمایید :

  1. مرز بازرگان (گوربولاغ Gurbulak)
  2. دوبایزید
  3. آغری
  4. هوراسان
  5. پسینلر
  6. ارزروم
  7. ارزنجان
  8. سیواس
  9. یوزگات
  10. کیرکاله
  11. آنکارا
  12. بلو
  13. دوزچه
  14. گبز
  15. سولتان بی
  16. استانبول

سفر بلافاصله بعد از ماه مبارک رمضان و در روزی که احتمال عید بودن وجود داشت و به اصطلاح یوم الشک بود شروع شد ،  طبق معمول با سرعت خودمان را به مرز رسانده و از آن گذشتیم (نکته : متاسفانه به دلیل کیفیت پایین و قیمت بالای هتل های کشور خودمان بنده به هیچ عنوان در ایران توقف نمی کنم و با سرعت هرچه تمام معمولا از مرز عبور کرده و در صورت نیاز به توقف در هتلهای ارزان و باکیفیت خارجی می مانم).

و به سمت استانبول به راه افتادیم و با گذر از شهرهای مختلف که قبلا به آن اشاره کردم ، شب به ارزنجان رسیدیم و تصمیم گرفتیم در آنجا بخوابیم ، خوشبختانه یک هتل عالی و مناسب پیدا کردیم و همچنین در مجاورت آن نیز یم رستوران تازه تاسیس بود که آن شب افتتاحیه آن بود و یک غذای به یاد ماندنی هم خوردیم و فردا صبح به سمت استانبول راه افتادیم . در مسیر شهرهای فراوانی بود و شهری که در آن بیشتر وقت گذاشتیم پایتخت ترکیه یا همان آنکارا  بود، ولی شب آنجا نماندیم و مستقیم به سمت استانبول حرکت کردیم و صبح به استانبول رسیدیم . ادامه دارد ……..

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 − 1 =

پیمایش به بالا